Hovudsida · Nyheitsoversikt · Artiklar · Dokument · Søk · Kontakt oss · Logg inn February 19 2018 23:58:40
Navigasjon
Hovudsida
Nyheitsoversikt
Artiklar
Fotoalbum
Nettlenkjer
Kontakt oss

Send lenkje
Send aktivitet
Aktivitets-kalender

<<Feb 2018>>
MaTiOnToFrLS
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Nyaste artiklar
Resultat frå trenin...
Grasrotandelen
Norske rekordar i kl...
Kva er bogeskyting?
Rekorden til Benjamin er no offisiell

Til Sande med diplom


Den norske rekorden i bogeskyting som Benjamin Bjerknes (12) sette i Førdehuset før påske er no godkjend og offisielt stadfesta. Han føyar seg dermed fint inn i tradisjonen etter Martinus Grov og Magnus Pilskog Stein.

Tysdag kveld var leiar i Førde bogeskyttarklubb, Jan Roar Sekkelsten, på Sande og delte ut diplom frå bogeskyttarforbundet som eit synlige bevis. Benjamin, som fyller tretten år i mai, skaut 380 poeng i klassen trad gutter rekrutt. Avstanden til blinken var 18 meter. Han hadde sjølv den førre bestenoteringa på 340 poeng, sett under KM i Loen for meir enn eitt år sidan.

På bildet visar han fram diplomet fra bogeskytterforbundet saman med Magne Aarberg og Bjørnar Burdahl som er instruktørar, bogemakarar og inspirasjonskjelder. At rekorden er sett med heimelaga, historisk utstyr gjer ikkje prestasjonen dårlegare.

Vi gratulerar skyttar og trenarar!

Øvrige norske rekordar finn du her
Førde BK markerte seg sterkt i vinterserien

Vi kan feire igjen

Korrespondanseserien 2011-2012 for ungdom er ferdig, og igjen kan vi glede oss over mye veldig god innsats. Førde BK markerer seg fremdeles sterkt i de klassene vi har skyttere. Bildet viser Nataniel Eide som kapret en sterk tredjeplass i recurve minijunior gutter allerede i sin første sesong som bueskytter.

Trad minijunior gutter:
- Benjamin Bjerknes, 1449 poeng, 1. plass

Recurve minijunior gutter:
- Nataniel Eide, 1389 poeng, 3. plass
- Mathias Vangen Bredesen, 1356 poeng, 4. plass

Recurve kadett jenter:
- Runa Gjerland, 1521 poeng, 2. plass

Recurve kadett gutter:
- Tommy Gryttingslien, 1360 poeng, 8. plass

Hele resultatlisten kan du lese her.
Vi gratulerer alle sammen, og tar premieutdelingen når den tid kommer.
Norsk rekord til Benjamin Bjerknes

NY NORSK REKORD

Under stemnet i Førdehuset 18. mars sette Benjamin Bjerknes frå Sande i Gaular ny norsk rekord for trad rekrutt med 380 poeng. Rekorden er no godkjend av Norges bueskytterforbund og publisert på nettsida bueskyting.no. Benjamin skyt for Førde bogeskyttarklubb.

Den ferske rekordhavaren, som enno ikkje har fyllt tretten år, skaut resultatet i ein klasse høgare enn han høyrer til etter alderen, og det var ein forbetring av hans eigen personlege rekord med 40 poeng. Rekorden er femten poeng over tidlegare bestenotering i klassen.

Vi er både glade og stolte over framgongen til Benjamin, som ikkje minst må tilskrivast miljøet i Gaular pildragarlag.
NM innendørs 2012

Klare til dyst

Fem kjekke bueskyttere fra Førde er på plass og klare for NM innendørs i Skedsmohallen. Alle skal skyte i 1.pulje som begynner kl. 09.30. Resultatene dukker opp fortløpende på nettstedet IANSEO. Følg med!

Etter endt kvalifisering er fasiten at vi har fire av fem deltakere med i finalerundene søndag, noe som som også var det vi kunne forvente. Når så den som ikke kom til finalen likevel noterte seg for ny personlig rekord, må vi kunne si at det sportslig sett har vært en bra dag. I lagkonkurransen for recurve havnet vi på en 10. plass av 25 deltakende lag.

De som gikk til finalerundene søndag er:
- Magnus Pilskog Stein, 563 poeng 8. plass i recurve herrer
- Ole Magnar Stein, 488 poeng, 7. plass i recurve herrer 50+
- Runa Gjerland, 529 poeng, 1. plass i recurve kadett jenter
- Tommy Gryttingslien, 475 poeng, 8. plass i recurve kadett gutter

Finalene skytes etter cupsystem søndag kl. 09.30
Vi oppdaterer fortløpende på Facebooksida vår, åpent for alle.
Fint besøk

Møte med bueskytterforbundetTorsdag kveld 15. mars har vi hatt besøk av bueskytter-forbundets aktivitetskoordinator Sverre Mørch Fredriksen. Temaet for møtet var klubb- og aktivitets-utvikling. Han hadde mye nyttig på hjertet som vi nok skal dra veksler på i tida som kommer. På samme møte kom det også representanter fra gryende bueskyttermiljøer både i Svelgen og Naustdal. Det gir håp om at neste års KM kan bli noe mer folksomt enn det har vært de siste årene.

Med tanke på utvikling, rekruttering og framtidsvyer tok vi Sverre på ordet og lot ham ikke slippe unna uten å å skyte noen noen piler sammen med de som utgjør klubbens framtid.
EIn 'Robin Hood' i Førdehuset?

Fullt hus og stormande jubel

Under kveldsstemnet torsdag 26. januar klarte Magne Aarberg det klassiske kunststykket innan bogeskyting sette ei pil i enden av den førre, ein såkalla 'hood'.

At den første pila sto i 10-aren gjorde ikkje prestasjonen dårlegare. Då han krona verket med å sette også den tredje pila i serien midt i blinken trass alt oppstusset rett før, var det berre å ta av seg hatten. Å skyte 30 poeng, fullt hus med ein hood, med heimelaga boge, trepiler og utan siktemiddel vitnar om ein god og sindig bogeskyttar frå Sunnfjord. Dei finnst framleis.

Les meir
Stemneinvitasjonar

Nytt år, nye stemne

Vi er over 2012, men innandørssesongen er den same. Difor inviterar vi til fleire stemne framover mot høgdepunktet som er NM innandørs på Lillestrøm siste helga før påske.
  • Torsdag 26. januar: Kveldsstemne utan finalar kl.19.00. Oppmøte kl. 18.00. Påmelding innan 21. januar
  • Laurdag 18. februar: Stemne og KM kl. 12.00. Oppmøte kl. 11.00. Stemnedelen er open for alle, KM avgjerast i finalane. Påmelding innan 5. februar
  • Søndag 18. mars: Stemne med finalar kl. 14.00. Oppmøte kl. 13.00. Påmelding innan 10. mars
Stemna blir arrangert Førdehuset og er for alle approberte klassar. Avvikling skjer etter NBFs reglar.
Påmelding til forde@bueklubb.no
Resultater frå Naustdal 20. november
Alle deltakarane

Smått, men godt

Sesongens første stemne innandørs blei ikkje så veldig stort når det gjaldt påmeldte deltakarar. Det var berre i recurve 2 at det var snakk om konkurranse skyttarar i mellom.

I dei andre klassane måtte skyttarane først og framst kjempe med seg sjølve. Likevel blei det prestert bogeskyting av godt merke, og eit par av utøvarane vil med dette gå inn påforbundet si 10 på topp-liste.

Les meir
Last ned resultatliste
Stemne i Naustdal 20. november

Stemneinvitasjon

Vi inviterar til sesongens første 18-meterstevne i Naustdalshallen søndag 20. november. Vi skal skyte 60 piler og alle approberte klasser kan delta. Påmelding på treningane eller til forde@bueklubb.no innen mandag 14. november. Startpengar: Senior kr. 200,- /Ungdommar kr. 100,-
Bergen bueskyttere arrangerer stemne søndag den 4. desember. Vi satsar på å fylle ein bil eller to, og dra nedover. Medlemmar som vil vere med kan gje beskjed på trening eller på e-post innan 1. desember.
NM og jakten på det perfekte skuddet
Førstkommende lørdag, den 6. august er det NM i skiveskyting på Lade i Trondheim. Påmeldingen har ikke vært all verden, bare 153 bueskyttere stiller på skytelinja når kvalifiseringen starter kl. 08.00 lørdag morgen. Men det er ikke vår skyld. Vi sender like mange som vi pleier, fire stykker. Disse fire er Magnus Pilskog Stein (R1), Ole Magnar Stein (R2, 50+), Runa Gjerland (R2, kadett) og Tommy Gryttingslien (R2, kadett). Sammen med disse reiser to foreldre som skal fungere som assistenter og heiagjeng.

I NM møtes skyttere fra hele landet og med hele bredden av utstyr. Alt fra det siste innen compoundbuer via recurve og barebow til tradisjonelle langbuer. Fokus for alle utøverne, uansett utstyr, er jakten på det perfekte skuddet; Opplevelsen av et god slipp, pilens flukt mot skiva og et stødig innslag der poengsummen blir høyest. Dette er i tillegg til anledningen til å 'nerde' litt sammen med nye og gamle bueskyttervenner, det som gjøre skive-NM til et høydepunkt hvert år. Som oppvarming deler vi filmen fra ioproductions.no om fotografen Marcel Liliënhof og hans fascinasjon til bueskyting. Filmen tar oss med på en reise historisk, geografisk og utstyrsmessig og viser hva bueskytings sjel egentlig er.

NM inne 2011, Bodø

Knallgod innsats i Bodø!

Førde bogeskyttarklubb, NM inne 2011

Helga 9. og 10. april møttest over 200 bogeskyttarar i Nordlandshallen i Bodø for å konkurrere med eigne nerver og kvarandre. Vi sendte fem kandidatar oppover, og dei markerte seg kraftig sjølv om ikkje alt gjekk på skinner. 3 x sølv, 1 x bronse og ein 6. plass er ein fasit det ikkje er mogleg å vere misnøgd med.

Deltakarane frå Førd BK var f.v.: Ole Magnar Stein, Tommy Gryttingslien, Runa Gjerland, Magnus Pilskog Stein, og Bjørnar Burdahl.

Her finn de deltakarliste, skivefordeling og full resultatoversikt

NRK Sogn og Fjordane: Nesten full uttelling i NM

NRK Nordland har laget reportasje fra NM med bilder og video

Side 3 av 7 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Førde Bogeskyttarklubb
Leiar: Jan Roar Sekkelsten
Presteholten 18 D,
6810 Førde
Tlf.: 911 48 702
E-post: forde@bueklubb.no
kto.nr.: 3700.35.00234
Org.nr.: NO 993 766 518

Sponsorar
Organisasjonar